Amphora FinancieelHeb je mijn titulus pictus al gezien? zzp aan zee

activates en amphora financiee; 


Titulus pictus

Een oude potscherf van een amphora handvat, bedoel ik.  Wat dacht u?
Jaren later kunnen die scherven nog houvast bieden, omdat ze vertellen:
  wie de maker was, een soort handelsmerk als het ware ( als garantiebewijs)
  wat de inhoud was
  voor wie het bestemd was (met vermelding van titel of rang)

Aan de hand hiervan kunnen we heden ten dage bijvoorbeeld zelfs de bewegingen volgen van het Romeinse leger en de handelsrelaties tussen verschillende landen ontdekken. Misbruik werd streng gestraft. Identiteitsfraude van het eerste uur!

Uit de handelsmerken voor een bepaald product zijn uiteindelijk de huisstijlen gegroeid die we tegenwoordig kennen. Een huisstijl draagt uit wie je bent en hoe je te werk gaat. Het is je imago, je identiteit. Met inschrijving in de Kamer van Koophandel  is de cirkel rond. Men zorgt daarmee dat de identiteit bekend is, het vertelt met wie mensen zaken doen. 

Dit alles is dus gewoon ontstaan uit een brokje klei ….

You’ve been Activated

Zoals bekend worden de belangen van ondernemers behartigd door de Kamer van Koophandel.  Zij organiseert voor nieuwbakken ondernemers  zogeheten starterscursussen om ze op weg te helpen. Ook Amphora Financieel deed hier haar voordeel mee. Tijdens een netwerkmoment (koffiepauze) op een starterscursus kregen wij contact met de talentvolle eigenaar van www.activates.nl. Er was meteen een klik.  Hij – bescheiden en creatief – zocht een “meedenker” voor zijn administratie en wij zochten een “out of the box type”  voor onze huisstijl. De eerste stappen van het ondernemerschap werden in dat gesprek gezet en kaartjes uitgewisseld. Het eerste contact leidde tot meer.

Activates  is echt bepalend geweest voor onze uitstraling. De kleuren, het logo-ontwerp,  lettertypekeuze, alles. Op basis van “zegge en schrijve” én een oriënterend gesprek wist het de identiteit van Amphora Financieel te vatten in een aansprekende huisstijl. Frisse kleuren. De geprononceerde alpha. Een knipoog naar het Griekse element. Ingetogen. Tijdloos. De huisstijl die het bedrijf Activates voor ons had ontworpen vertolkte niet alleen, maar versterkte ook ons identiteit. Wat een talent.

Reclamegek en de Cijferfanaat

Inmiddels zijn een viertal jaren voorbij en kunnen zowel Activates als Amphora Financieel op basis van hun eigen ervaringen in feite zelf starters van advies voorzien. En de onderlinge samenwerking?  Still going strong. Beiden zijn nog cliënt van elkaar. Een fijne band ook van vriendschap en vertrouwen. Het klikt nog steeds. Zo gaat dat. 

Activates
Faleriolaan 277
2182 TN Hillegom
06 1030 2257
info@activates.nl
Facebook pagina

Geplaatst met uitdrukkelijke toestemming van eigenaar www. activates.nl

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!