Amphora FinancieelAmphora man zzp aan zee

 Amphora financieel boekhouding

Kleurstof  is hardnekkig. Zo is de kleur indigo – Tyreens purper – nog steeds zichtbaar op amphora scherven uit het oude Libanon. De scherven stammen uit de begintijd van de Phoeniciërs, zo rond de 13e eeuw voor Christus.  De kleurstof werd uit slakkensap gewonnen en vormde de basis van een levendige handel tot zelfs aan India toe. De Phoeniciërs kregen zelfs hun naam – het paarse volk –  door hun handel in dit goedje.
Het was een dure kleurstof dat als status symbool voor de eilte was bedoeld. Met indigo geverfde stoffen werden gedragen door bijvoorbeeld Romeinse senatoren en koningen. In Muzee Scheveningen kunt u in de schelpen collectie van de heer B Entrop onder meer de behuizingen van de purperslak bewonderen.  

Kleur bekennen

Al jaren wordt van alle kanten geprobeerd om werkwijzen van werknemers en werkgevers te definiëren door ze onder te brengen in kleurgecodeerde hokken. Met behulp van de juiste coaching kunnen negatieve stijlen worden omgekat naar meer acceptabele vormen.  Zo kwamen onder meer voorbij:

·         Insights discovery model

·         Het DISC model

·         Kleurenmodel De Caluwe

·         enz

New Age

Nieuw aan het firmament is het “indigo zijn”.  Ja, de eeuwenoude kleur van de purperslak in een nieuw jasje.  De indigo persoon is de iets wat rebelse outsider, intelligent, creatief, geen gewin jager en zeer gericht op de mens.  Een out of the box denker. Het is juist merkwaardig dat de persoon die niet in een hokje gestopt wil worden,  precies daarmee wordt vastgepind.  

Indigo ondernemer of Amphora Man

Ben ik een indigo ondernemer?  Wie wil dat niet gezien de kwaliteiten die de indigo persoon worden toegedicht!  Wellicht ben ik ook groen in een ander model of juist blauw met rode stippen. Wat mij betreft:  Ik ben ZZP’er en ik vind het pigeonholen – het hokjes denken – over mij en mijn bedrijf onnodig. Ik dacht juist door ZZP’ er te worden aan een keurslijf te ontkomen.

Wie het niet kan laten: zie mij als Amphora man in de blauwschakeringen van Amphora Financieel:  NICE.
Neemt de tijd
Integer
Creatief
Expertise

Zo ik iets ben, ben ik Amphora man!

Zakelijk een afspraak maken met een Amphora man? Contact mij hier.

Bron: Afbeelding Poseidon op een amphora scherf met zijn drietand. Bron: gods and godesses.info

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!