Amphora FinancieelAmphora Miracula – zzp aan zee

 

Puck
                                                                                                                                                    

Colmar doet niet aan “light”.
Dit gastvrije Franse stadje – hartje Elzas – verleidt de reiziger tot aangenaam verpozen met ruime porties ganzenlever, zuurkool op Elzasser wijze, wild en gevogelte. En met wijnen, mooie volle wijnen. We hadden de roadtrip begin december niet beter kunnen plannen.

De Karolische Keizer Karel de Dikke (what’s in a name?) was verknocht aan Colmar. Wij weten inmiddels waarom en hoe hij aan zijn overgewicht is gekomen! Colmar – de zelf uitgeroepen hoofdstad van de Elzasser wijnen – kent een lange en culinaire traditie. Het centrum van Colmar is uniek. De Altstadt en de wijk Klein Venetië  – die aan elkaar lijken te zijn verbonden door een lint knusse kerstmarktjes – zijn vooral in de avond fabelhaft. Nippend aan een vin chaud, meander je door de straatjes en waan je je in een Anton Pieck tekening. Er is volop kerstsfeer. Kleine specialiteitenwinkels lonken met kunstige etalages vol prachtig uitgestalde waren. In het park een grote ijsbaan en ouderwets carroussel.

Wij komen graag in de feestmaand in Colmar. Wij doen namelijk ook niet aan light.

Colmar heeft naast zijn talrijke uitspanningen ook een aantrekkelijk museum, Museum d’Unterlinden. Zo stonden we daar opeens voor een afbeelding op een houtpaneel uit 1520 (environ) van het Huwelijk in Cana. Het veranderen van water in wijn. Wie ons kent weet dat een wijn en spijs tafereel gauw de aandacht grijpt. De zes amphorae op de voorgrond deden ons langer stilstaan. Amphorae miraculae.

Dit schilderij uit de Duitse school symboliseert voor ons de Colmar experience. Tafels vol overdaad met aangeschoven levensgenieters.  Voel ik al wat trek opkomen?

Tegen kwade tongen die beweren dat destijds gebruik is gemaakt van een truuc amphora, zeg ik maar een ding: Humbug!

Fijne Feestdagen!

 

Bronnen:

http://tulacampos.blogspot.nl/2013/03/as-bodas-de-cana-wedding-feast-at-cana.html
http://www.imj.org.il/eng/exhibitions/2000/christianity/jesusdays/galilee/index.html
http://www.facingthechallenge.org/stonejars.php
http://www.ccg.org/weblibs/study-papers/p050.html
Voor wie niet genoeg kan krijgen van het huwelijk in Cana: https://estradablog.wordpress.com/the-cana-miracle-2/

 

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!