Amphora FinancieelAmphora Pandora – zzp aan zee

Amphora Financieel zon

 

Kent u de mooie Pandora uit de Griekse verhalen?  De Griekse Eva speciaal uit klei ontworpen door de goden voor de eerste Griek, een Griekse Adam zeg maar? In plaats van een appel had zij een amphora meegekregen. Het was tot de nok toe gevuld met narigheid. Gelukkig zat de deksel er goed op, totdat Pandora haar nieuwsgierigheid niet meer kon bedwingen. En toen begon de ellende. Wat een doos!

Doos van Pandora

In de Middeleeuwen is het woord amphora verkeerd vertaald in het woord doos. Het was echt een amphoor die Pandora van de goden meekreeg; de term “doos”  is echter blijven plakken. Doos van Pandora. Jammer, wij vinden amphora van Pandora veel beter klinken, maar dat is begrijpelijk.

Soms wordt aan Amphora Financieel een doos à la Pandora vol ellende overhandigd. Dat kan een schoenendoos met bonnetjes en aantekeningen zijn, maar ook een administratie die niet klopt, een stapel vergeten aftrek, aanstormende boetes van de fiscus, noem maar op. Het type narigheid dat de ZZP’ er uit zijn slaap houdt. 

Vat vol oplossingen

       We trekken dat vat vol ellende niet uit nieuwsgierigheid open zoals de fraaie Pandora dat deed, maar op verzoek bij:

* Een nieuw client
* Het overnemen van een bestaande administratie
* Het geven van een second opinion op zelf gevoerde administratie
* Het geven van een second opinion op door derden gevoerde administratie

Het is dan de kunst om alle aan het licht gekomen punten te ontwarren, te adviseren en het geheel in goed banen te leiden. Wellicht dat daarom volgens de legende “hoop” in de amphora van Pandora achterbleef….. Wij hebben namelijk altijd goede hoop het tij te keren en alles tot een goed einde te brengen. Gelukkig is het ons tot nu toe altijd gelukt.

Bij Amphora Financieel hebben we een amphoor vol oplossingen!  

Heb je een eigen Amphora van Pandora waar je op zit te broeden?
De zegswijze “wat in het vat zit verzuurt niet”,  gaat niet op bij een onjuiste administratie!


Advies

*Heb je administratieve ellende dan zou ik zeggen: Doe open dat vat want anders gaat de boel heftig gisten, stinken en vliegen opeens alle scherven  van het vat je om je oren. Je zit dan letterlijk in de jeweetwel. Hoe eerder je ingrijpt of je laat helpen des te beter. 
*
Vermoed je hiaten of malversaties, laat je administratie dan checken door een deskundige derde.
*Wanneer je een eigen bedrijf wilt opstarten, is het beste advies: laat je goed informeren!
De Kamer van Koophandel heeft veel informatie voor de starter en organiseert startersdagen en cursussen. Daar maakten wij ook dankbaar gebruik van. Een goed administratiekantoor kan je wijzen op aftrekposten,  het opzetten van de boekhouding en noem maar.

Hulp nodig bij jouw amphora Pandora?  Neem contact op met Amphora Financieel voor een vrijblijvende en kosteloos eerste gesprek.

 

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!