Amphora FinancieelBurn out op zak – zzp op zee

administratieve dienstverlening

De melo amphora is een grote eetbare zeeslak.  Het dobbert wat rond in de warme wateren van de Stille Oceaan. De slak bewoont een prachtige oranje, bruinwitte schelp, waarin het zich bij gevaar supersnel in kan terugtrekken. Lekker veilig in de comfortzone.

De melo amphora slak doet ons denken aan mensen die wij de  “de twijfelaars” noemen. Dit vraagt om een toelichting. Wij hebben –  sinds bij ons het roer om is  – van diverse “twijfelaars” gehoord dat zij een ander leven wel willen, maar het niet durven of kunnen. Een geval van “Ruder umlegen Angst”. Ze haten hun baan, hun baas en de file en slepen zich door de werkdag. De volgende dag uitgeblust en met ongezonde tegenzin weer het hamsterwiel in.  Ramkoers naar hun eigen burn out.  Toch heeft dat leven bij de twijfelaars de overhand.  Ze trekken zich liever terug  in hun veilige schulp dan hun leven aan te pakken.  Waarom?

Veranderen kan niet, want

             Er zijn teveel spullen waar ze aan gehecht zijn, verhuizen- verkoop is geen optie.
             De partner wil niet verhuizen, met minder geld toe,  status verliezen.
             Tanende status = vrienden verlies. 
             Kan niet bezuinigen op auto’s, boot, kinderen, vakanties, etentjes, hobby.
             Het is crisis. Een bedrijf nu opstarten is waanzin.
             De collega’s /vrienden/buren/familie zullen me uitlachen.

En zo kunnen we nog wel doorgaan met allerlei redenen die we hebben gehoord…………….

Roer om

Niet het grote geld najagen. Dat vonden veel mensen uit onze omgeving een beetje vreemd. Een goed betaalde baan opzeggen, je huis verkopen en voor jezelf beginnen, terwijl je over tien jaar dik kan gaan rentenieren. Rondrijden in een zuinige auto die ook nog beplakt is met reclame voor je bedrijf. Er werd hoofdschuddend wat lacherig  over gedaan.  

        Met een burn out op zak vraag je je af of die tien jaar fysiek wel haalbaar zal zijn als niets verandert. Wanneer die knop eindelijk omgaat, zie je een wereld aan mogelijkheden. Wat dat betreft kan een burnout je net die zet in de goede richting geven.

       Leermoment

We hebben inmiddels geleerd:
Je kan heel goed bezuinigen, je moet een budget opstellen en er aan vasthouden.
Je gezondheid is belangrijker dan een postzegelverzameling.
– Vrienden die je beoordelen op je kleding of vervoer zijn geen echte vrienden.
– Collega’s/vrienden/familie/buren zullen je eerder respecteren dan uitlachen.
– Kleiner wonen en minder spullen werken heel bevrijdend.
– Minder stress en meer smiles. Het leven is ontspannen.

Burnout coach
De burn out werd onze springplank naar een beter leven. Hadden we eerder moeten doen!  Er zijn mensen die beroepsmatig  burn out coach zijn. Informeer bij zo iemand, mocht je opgebrand zijn en oplossingen zoeken. Misschien een levensreddende eerste stap!

Voor bijv. een landelijke opsomming van coaches klik hier

Een heerlijk relaxmoment vinden wij bij Beachclub Boonoonoonoos Scheveningen. 100% ontspanning. We kijken uit naar de WIFI mogelijkheden.

Contact Amphora Financieel

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!