Amphora FinancieelGewillig vlees

HalloweenRetroLady-GraphicsFairy1

Ik vind ze eerlijk gezegd allemaal heel lekker. Met ronde wulpse vormen, of lang en slank, roomwit of juist met een kleurtje, dat maakt mij niet uit, het gaat er om wat er onder zit, toch? De dertien in het dozijn type of juist de “hard to get” soort, ik kan d’r niet genoeg van krijgen. Ik kan u verzekeren, het is – zonder uitzondering – elke keer weer 100% genieten!  Deze dagen kom ik ze overal tegen, ze roepen mijn naam vanuit de schap om ze mee naar huis te nemen: Pompoenen!

Bekentenis: Het is mij nooit gelukt om een pompoen kunstig voor het Halloween feest uit te snijden. Alhoewel, wellicht wel geslaagd, want de resultaten waren onbedoeld angstaanjagend. Ik laat het uitsnijden van gewillig pompoenvlees aan de sculptuur aficionado over. Mijn kookkunsten daarentegen zijn wat het bewerken van de inhoudelijke pompoen betreft een stuk beter.  Ik maak een niet onverdienstelijke soep. Engelse vrienden die biologisch gekweekte pompoenen jaarlijks voor ons meenemen uit hun Griekse tuin, luiden met hun komst en geschenk de herfst voor ons in. Wat kan een mens toch blij worden van een klein gebaar als dat. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden, en sinds kort aangevuld met knoestige appels en grapefruit.

Op een gegeven moment – hoe lekker ook – heb je je portie pompoensoep wel gehad. Hoe gretig de pan werd leeggegeten in den beginne, hoeveel soep blijft op een gegeven moment in de pan over na een paar weken soep eten ………… Soep overkill. Als kok realiseer ik mij dat de inwendige mens behoefte heeft aan afwisseling en zoek ik alternatieven.

EUREKA! Wie een vaste toeschouwer  is van internet “food porn”, verwijs ik naar de beste Japanse smikkel en smul website van Nederland: Sushi san. Werkelijk de nr 1 sushi site van Nederland. Oh la la! Het water loopt je in de mond bij het zien van al dat lekkers. Duidelijke, doebare recepten en foto’s van medekoks om inspiratie op te doen. Wellicht ga ik op voor  Halloween sushi met spinnenwebben.

Pompoenen en kalebassen doen in de Zuidzee sinds mensenheugenis onder meer dienst als waterkruik, de plantaardige amphora zou ik zo zeggen. Een veelzijdige groente.
Het zal niet verbazen dat mijn favoriete kalebas de Amphora heet. Dat is even schrikken!

Sushi san website:
Sushi san op Facebook
Afbeelding: Graphicsfairy

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!