Amphora FinancieelHoe Amphora Financieel aan zijn naam kwam – zzp aan zee

 

Amphora Financieel

Aphrodite

Wat hebben Aphrodite en Amphora Financieel met elkaar gemeen? Neen, niet meteen de beginletter zeggen, de alpha. Ik doel op hun ontstaan. Aphrodite is geboren uit zeeschuim, Amphora Financieel zag het daglicht op een Griekse strand. Dat de godin net zulke grote oren had als een amphoor is gewoon roddel en achterklap. Maar had deze ZZP` er in de liefde anno Amphora Financieel geleefd, dan had ze ongetwijfeld wel oor naar onze diensten gehad.

Maar kom, laten we terugkeren naar de geboorte van Amphora Financieel.
De brainstormsessie is – na een lunch in een lokale taverna – weer onderweegs. Op de terugweg hebben we bij een kiosk een verbleekt, vooroorlogs schoolschrift gekocht voor de nodige aantekeningen. Het is 2008 en we zijn op Griekse bodem. Beiden naast elkaar, elk in ligstand op een eigen strandbed, onder een eigen boom (de zout ceder) op het stoffige zand aan de rand van een slaperig Grieks vissersdorpje. Ik maak de notities.

Agendapunt

We willen mensen ondersteunen in hun boekhouding en hun fiscale zaken, maar hoe gaat het kindje heten?

Vanwege de liefde voor al wat Grieks is, zijn we al een paar jaar bezig met Griekse taalles (www.datisGrieksvoormij.nl) Onze inspirerende en bevlogen lerares houdt de liefde voor deze moeilijke taal nog steeds tot de dag van vandaag bij ons levend. De letters die zo sierlijk zijn, de onuitsprekelijke woorden, de magie van de geschiedenis, prachtig. Al gauw zijn we het erover eens dat de alpha – symbool voor het ontstaan van een nieuw leven – een belangrijke rol moet hebben. Dat de kleur blauw een rol speelt is duidelijk ook ingegeven door onze Griekse voorkeuren. De zee met al zijn blauwschakeringen, de blauwe koepels, de luiken van de vissershuisjes, de strakblauwe luchten. Alpha symbool en blauw schakeringen dus.

AHA moment

En dan opeens weten we wat het moet worden. De naam: Amphora. Het brengt tot uitdrukking onze liefde voor wijn en spijs (van oorsprong vaten voor olijfolie, wijn enz), de symboliek van het bieden van handvatten aan de mensen die we willen helpen, een vat vol informatie……….. , we raken er meteen aan gehecht. Het staat vast Amphora. We plakken er financieel achter. Een bedrijfsnaam is geboren! Liefde op het eerste gezicht.

We houden de naam ook vast ondanks allerlei bedenkingen op het thuisfront. Het voldoet niet aan de normen die je aan moet houden bij het formuleren van een bedrijfsnaam. Het is niet meteen begrijpelijk. Niet iedereen weet meteen wat een amphora is uiteraard en zo nog meer. Het past misschien juist vanwege dat alles zo goed bij ons! Wij passen ook niet in een standaard hokje.

Het roer om

Een koerswijziging in de carriere is ook niet standaard. Met de benoeming van Amphora Financieel die dag is een interessante reis ingezet die nog lang niet voorbij is. Lang leve Amphora Financieel!

 

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!