Amphora FinancieelLess is more – zzp aan zee

administratieve dienstverlening

Uit de Oudheid stamt het eerste wegwerpartikel ….. de amphora!   Om precies te zijn de massaal geproduceerde Dressel 20 amphora uit het zuidelijkste puntje van Spanje. Telkens werd de naam van de maker op het handvat gestanst om fraude tegen te gaan. Ongeveer 53 miljoen stuks zouden alleen al in de schervenberg van de Monte Testaccio bij Rome zijn verwerkt.  Da’s een hele berg!

Juist zijn onhandige omvang en het vervoeren van olie veroorzaakten de ondergang van de Dressel 20: De ranzige oliegeur viel niet uit de potten te verwijderen en bezegelde  – tesamen met zijn lompe vorm – zijn lot. Het werd tot scherven geslagen en aan de afvalberg toegevoegd.  Andere amphora’s ontsprongen de dans en werden gerecycled tot dakgoot of bloempot of vermalen tot een soort betonmortel. Succesvol en toch ging het ten onder. Ik zal vertellen waarom.

Klein is fijn

Wat veroorzaakte de ondergang van de big boy, de Dressel 20? De komst van de Dressel 23. Neen, die was niet groter maar juist kleiner.  De machtspositie van de eerste handelaren werd door de opkomst van kleine handelaren met hun Dressel 23 ondermijnd en de handelsbanden met het buitenland versnipperden. Het kleine overwint op den duur.

Wij zetten net als de Dressel 23 ook niet zo in op massa omzet. Dat past niet bij ons. Wij zijn kleinschalig en houden dat liever zo. Minder stress ook, overzichtelijk en behapbaar. De lompe Dressel 20 had als enig doel zoveel mogelijk omzet te creëren voor de oliehandelaar. Natuurlijk willen ook wij winst boeken, maar dat is niet ons enig doel. We hoeven niet het onderste uit de amphora te halen wat de verdiensten betreft.

        We willen:

            *werkplezier
*een goede balans tussen werk en vrije tijd
*cliënten die we kennen en die tevreden zijn

Als je alleen oog hebt voor winst, dan kan dat je uiteindelijk duur komen te staan.  Kijk maar naar de Dressel 20. Ingehaald door een kleintje.

Liever administratieve diensten van een kleinschalig kantoor?  Contact ZZP aan zee

Tel 06-15833403
Fax 084-7455331
E-mail info@amphorafinancieel.nl

 

 

 

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!