Amphora FinancieelPlastica Amphora

Zonsondergang 2015
Heeft u ook zo’n plastic vriendje? In de dagen van weleer had ik er wel drie. Volgens mij ook een pseudo chique gouden of premium exemplaar. Ik weet het eerlijk gezegd niet meer en ook niet waarom. Ik heb wel onthouden, dat ik meer moest betalen voor de eer. Dat blijft plakken bij een cijfer man. Ik heb nu slechts één kaartje, omdat het wel handig is om vliegtickets en dergelijk online te bestellen of om een hotelovernachting te betalen. Shoppen was destijds wel makkelijker, maar niet leuker. De rente die gevraagd wordt door de card maatschappijen doet me huiveren. Werken om rente op “fun” te betalen is nu een vreemd concept. Daar ril ik veel meer van!

Bij mijn card hoort een gratis kwartaal glossy. Het wordt aan de man gebracht als een gratis abonnement om de prominente sticker op mijn brievenbus met de melding neen –neen te omzeilen. Hun decemberuitgave is een soort Intertoys gids voor volwassenen. Wie kinderen in de familie heeft, weet hoe hebberig dergelijke gidsen consumenten maken. Overal een vinkje of een naam bij. Het is een knap staaltje marketing.

Het blad wordt in huize Amphora wel gelezen, niet om ons te vergapen, maar vanwege de hilariteit dat het ons verschaft. Het verkoopt een lifestyle, die tussen de oren zit. De personage is knap, zijn woning met smaak ingericht, zijn auto exclusief en om te relaxen reist hij naar de meest prachtige oorden. Er wordt veel aan cultuur gedaan. Hij ruikt altijd lekker. De aanwezigheid van kinderen of onaangename zaken is totaal afwezig in zijn leven. Wat bladert het heerlijk weg. Het doet denken aan de film Family Man waarin Nicolas Cage, een rijke aantrekkelijke vrijgezel uit Manhattan op Kerstochtend wakker wordt met een gezin ergens in een – naar zijn idee – banlieu in New York State. Het is verplichte kijk kost in de decembermaand.

Wie niet weet wat de Kerstman moet brengen, hoeft met de glossy op schoot niet verder dan de bank.  Een scala aan mogelijkheden spatten van de pagina’s af. Je hebt het niet nodig, je wist niet eens dat het bestond, je wilt het gewoon hebben! I can’t get no satisfaction ten top. Dan is de aanschaf van een amphora uit de Oudheid bij Christies eigenlijk een koopje.

Wat ons gniffelend doet glimlachen, zijn de prijzen die casual bij de producten worden genoemd alsof zij niets om het lijf hebben. Ik pak niet mijn kaartje, maar mijn rekenmachine. Daar moet ik heel lang op afbetalen zeg!

Het mooiste geschenk in casa Amphora in de feestmaand is tijd met elkaar doorbrengen, een stapje terug, memories maken. Dat is niet te koop. Het staat ook niet in een glossy, omdat het niet kan worden uitgebeeld. Het zit ons wel tussen de oren. Als wij terugdenken, komt ook een glimlach op, maar dan vanwege veel mooie herinneringen van vervlogen decemberdagen.

Amphora Financieel wenst allen fijne dagen toe en een (financieel) gezond 2016.

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!