Amphora FinancieelTeken des tijds

Amphor@

 

FrancescoLapi

Ik heb geen overheidssubsidie nodig om met simpele boerenverstand te stellen dat het @ teken het meest gebruikte teken is op het Wereld Wijde Web. Naast de toetsen voor de letters “s” en “e” vertoont de “@” toets op mijn toetsenbord duidelijke ernstige slijtage verschijnselen. Het harde bewijs ligt aldus op mijn bureau. Een staaltje deskresearch zonder een toets te hebben aangeraakt………..

Het @ teken houdt – hoe kan het ook anders – de geleerden intensief bezig:
” Wie weet het oudste document tevoorschijn te toveren waarin de @ werd gebruikt?”, blijkt tijdens een surfsessie op het net “wereldwijd” te worden onderzocht.
I kid you not. Een queste die helaas ingegeven schijnt te zijn om de gedane vondst om te zetten in keiharde munt. Financieel scoren. Een instituut zal zijn aanzien daarmee kunnen verhogen en, zal – zo gaat de mare – investeerders trekken. Bruin kan het weer trekken en de schoorsteen van de universiteitsbieb kan weer roken.

Wat ordinair.

Is dan echt niet iets anders de moeite waard om uit te zoeken (en te beschrijven) door onze hoogopgeleide scholastici? Ach, ik begrijp ook wel dat de fondsen geworven moeten worden, maar onderzoek naar een emoticon?

Terwijl de wetenschap eensgezind zijn economisch gedreven zoektocht voortzet,  bedenkt de wereld telkens een andere kreet voor dit eeuwenoud symbool. Sommige landen zien er een slakje in, andere een puppy, een eend of een rolmops. Geen wonder dat we nooit met elkaar op één lijn zitten als zelfs geen uniformiteit is terug te vinden in de benaming van het nederige @. Ik stel voor om de oorspronkelijke betiteling van het @ symbool van stal te halen. Geloof het of niet, maar dat is amphora. Met dank aan de Middeleeuwse Italiaanse wijnhandelaar Francesco Lapi, die het teken in een vrachtbrief gebruikte om een maateenheid aan te duiden voor wijn bestemd voor Rome in 1536 A.D. En eerlijk is eerlijk, amphora heeft meer cachet dan de Zuid Afrikaanse apesteert, toch?

Amphor@ all the way!

(_@)

Bronnen: http://www.smithsonianmag.com/science-nature/the-accidental-history-of-the-symbol-18054936/?no-ist —— http://friendfeed.com/bret/51d13118/florentine-merchant-named-francesco-lapi-used —– Afbeelding: The New York Times, Bits. Mackay, 2008.

 

 

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!