Amphora FinancieelWat zeggen de Grieken? zzp aan zee

administratie boekhouder

Overschrijven. Het klinkt zo stiekum. Toch was het in vervlogen jaren een eervol beroep. In de Oudheid werden slaven opgeleid om manuscripten over te schrijven en in de Middeleeuwen gingen monniken aan de slag met het overschrijven van hele boeken. Griekse woorden in de tekst werden vaak overgeslagen, omdat de monniken het Grieks niet begrepen.

Hippe monniken

Het was ook hip destijds om al wat uit het Oosten kwam niet te begrijpen. Nooit gedacht dat een monnik gevoelig zou zijn voor mode. “Het is Grieks, en kan daardoor niet gelezen worden”, zeiden zij dan, volgens de overlevering. 

Tegenwoordig zeggen we bij onbegrijpelijke abracadabra:  “Dat is Grieks voor mij” . Wat zeggen de Grieken eigenlijk?  Zij zeggen “dat is Chinees voor mij”, maar waar dat vandaan komt………………

Griekofiel

Het is geen geheim, wij zijn Griekofiel. Het kan in feite ook niet anders, wanneer je je bedrijf Amphora (Financieel) hebt genoemd. Ooit hadden we  – met de roze bril op dat vakantie heet – plannen om een huisje in Griekenland te kopen en daar een deel van het jaar te wonen. Verder wilden we eens een keer met de gewone Griek praten, dat was op vakantie vaak handen -en voetenwerk. We gingen daarom ook op Griekse taalles bij de Volksuniversiteit.

       Inmiddels zijn we acht jaar verder. We hebben veel  fijne mensen tijdens de lessen ontmoet en plezier met hen beleefd in en buiten de klas. Klasgenoten en lerares werden vrienden met de liefde voor Griekenland als gemene deler. Taal verbroedert.

Dat is Grieks voor mij

Onze bevlogen lerares heeft  haar eigen lesmethode ontwikkeld en verwoord in haar lesprogramma  Dàt is Grieks voor mij!
Voor ieder wat wils:

 *Klassikaal op diverse locaties
*Via  Skype 1 op 1 les, huiswerkles, bijles, vragenuurtje
*Zelfstudie, downloads,  educatieve boekenleggers
*Oefenzinnen maken, geluidsmateriaal  enz enz

De geheimen van de Griekse taal worden voor ons steeds verder ontrafeld. Het is geen abracadabra meer. Onze lerares – een zzp‘er pur sang – is inmiddels ook cliënt geworden bij Amphora Financieel.  Soms, heel soms, schrijven we thuis het huiswerk van elkaar over. Wat de administratie betreft zijn we heel streng.  Wij schrijven niets klakkeloos over, we denken actief mee. 

 Geen abracadabra wat de boekhouding betreft!

Contact ZZP aan zee

Dat is Grieks voor mij op Facebook
Dat is Grieks voor mij op Twitter
petramensomtzigt@gmail.com
06 52 300 740

administratie boekhouder

 

Wij hebben uitdrukkelijke toestemming  ontvangen van de eigenaar van www.Datisgrieksvoormij.nl voor het plaatsen.

 

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!