Amphora FinancieelWelke boekhouder past bij jouw DNA? zzp aan zee

amphora financieel

Soms zit je op het verkeerd spoor. Hoe kom je daarachter? Tegenwoordig gaat dat met de nieuwste technieken…

Olie en wijn

Zo zat men jarenlang op het verkeerd spoor wat het gebruik van amphora’s betreft: De Grieken gebruikten ze om wijn en in minder mate olijfolie te vervoeren. Dachten ze. Fout. Helemaal mis.

Met de komst van DNA techniek hebben geleerden in 2012 namelijk via DNA schraapsels uit opgedoken amphora’s  DNA resten van andere producten gevonden :  vis, kruiden, gember en noten om eens wat te noemen.Voor de gemiddelde lezer niet echt wereldschokkend, maar wel voor de geleerden die zich daarmee bezighouden. Het geeft hen namelijk meteen een heel ander kijk en invalshoek op de handel, de lifestyle, conserveringsmethoden en ingrediënten voor medicijnen van die oude Grieken. 

Perfecte match

Past het DNA profiel  van je boekhouder bij jou? Laten we dat eens beter bekijken. Wanneer je eigenschappen wilt matchen, dan kan je de volgende punten meewegen:

·         Een goede boekhouder praat in begrijpelijke taal met jou. Het is zijn vakgebied, niet jouw terrein. Hij neemt rustig de tijd om zaken toe te lichten, desnoods twee of drie keer of meer.Hij behandelt je met respect. Het is een gesprek, geen college. Geen moeilijke termen om indruk te maken of slecht werk te verdoezelen. Hij neemt de tijd voor je.

·         Als hij het niet helder uit kan leggen, begrijpt hij het zelf eigenlijk wel?

·         Tijdens het lopend jaar kan hij jou vertellen hoe je er fiscaal voorstaat, bijvoorbeeld hoeveel IB je waarschijnlijk moet betalen. Of is zijn interesse slechts voor het jaarlijks indienen van de aangifte en heerst er voor en na uitsluitend radiostilte van zijn kant? Word je weleens spontaan gebeld?

·         Hoe is de fit qua bedrijfsomvang? Ben je ZZP’er en heb je je administratie ondergebracht bij een groot kantoor? Is dat in verhouding?  Kleine bedrijven hebben in de regel een lage prioriteit bij grote kantoren. Krijg je voldoende aandacht of voel je je “teveel”? Bellen ze terug?

·         Melkkoe: Een dure accountant is niet nodig voor een eenmansbedrijf. Vertellen ze jou dat?

·         Gaat de teller lopen, zodra je contact opneemt? Betaal je voor ongevraagde adviezen of de handtekening van de kantooroudste, terwijl het werk wordt gedaan door een stagaire?

·         Zijn de facturen duidelijk?  Gaat je bedrijfswinst op aan het betalen van de boekhouder?  Vraag anderen wat zij zoal betalen voor de diensten van een boekhouder.

·         Maak je winst of verlies – ken je je eigen cijfers? Wordt de jaarrekening duidelijk uitgelegd?

·         Je hebt een goede klik. De boekhouder denkt met je mee, brainstormt met je. Steunt je.

Het is nogal wat. DNA luistert ook heel nauw.  Zie je te weinig overeenkomsten dan is er duidelijk geen match. Geen hit zoals dat populair heet.  Zit je voor je gevoel op het verkeerd spoor? Laat de matchtechniek erop los!  Vraag om je heen hoe anderen het geregeld hebben en of ze tevreden zijn.  Loop bovenstaande lijst eens eerlijk door . Zo vind je een boekhouder met de juiste genen voor jou. De perfecte match!

Eens matchen met Amphora Financieel? Neem vrijblijvend contact op!

Contact

Amphora Financieel
Zeeruststraat 114
2584 BZ Den Haag

Tel 06-15833403

E-mail info@amphorafinancieel.nl


Vrijblijvende afspraak of prijsopgaaf

Wij hopen ook u als cliënt te ontvangen bij Amphora Financieel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. U hoort dan uitgebreid wat wij in uw specifieke geval kunnen betekenen en wat precies de kosten zijn. Bijna al onze cliënten komen via mond tot mond reclame, daar is Amphora Financieel erg trots op!